postheadericon Zupy i chłodniki

Zupy są bardzo ważną częścią obiadu przynajmniej w Polsce. We Francji zupy są bardzo rzadko podawane. Zupy są na pewno bardzo dobre pod względem smaku i aromatu. Nic tak nie rozgrzewa zmarzniętego człowieka zima jak doskonałe zupy. Bardzo smaczne są zupy warzywne: jarzynowa, fasolowa, grochowa, szparagowa, kalafiorowa. Zupy mięsne maja też wiele walorów smakowych. Gulasz doskonały do zjedzenia jak i jako przekąska wspaniale zaspokaja głód każdego. Lekkie zupy, czyli klarowne, przejrzyste zupy z ograniczonym farszem to przede wszystkim rosół oraz inne zupy, które można przygotować według innych sposobów. Chłodniki doskonale nadają się na letni czas. Dużo osób chłodniki przygotowuje właśnie pod pretekstem zmiksowanej papki. To nie tylko doskonała i lekka zupka koperkowa, która podawana z lanymi kluskami lub też w formie zmiksowanej doskonale podkreśla charakter letnich potraw. Zupy owocowe także doskonale nadają się na letnie przyjęcia obiadowe szczególnie jedzone w ogrodzie, na tarasie w miłym towarzystwie.

Comments are closed.

Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Kawaler w kuchniKawaler w kuchni
      Wiele osób dzisiaj żyje samotnie i tutaj pojawia się problem gotowania. W jaki sposób osoba samotna najlepiej może zrównoważyć swoje żywieniowe potrzeby, a do tego nie stracić wiele czasu na …
    • Kucharz to As w restauracjiKucharz to As w restauracji
      Właściciele dobrych restauracji powinni mieć w posiadaniu idealnych kucharzy. Tak naprawdę to od nich zależy frekwencja w lokalu. Najlepiej szukać takich po szkole i doświadczeniu, co nie zmienia faktu, że …
    Strony