postheadericon Polepszacze dla piekarni

Czy piekarnie stosuję polepszacze?. Zastanawialiście się kiedykolwiek, czy chleb, który kupujecie w piekarni na pewno jest taki dobry i pozbawiony polepszaczy? Wydaje mi się, że nie każdy jest tego świadomy. Piekarnia również musi dodawać polepszacze. W końcu bez dodatku tego, chleb na pewno szybciej by się psuł, pleśń również zaatakowała by go wcześniej.
Polepszacze dla piekarni znajdują się też w większości bułek. Ja jestem zdania, że jeżeli mam coś zjeść, to niech to będzie przede wszystkim zdrowe i bez konserwantów.
Muszę tutaj wrócić pamięcią do czasów, kiedy moja mama zajmowała się pieczeniem świeżego pieczywa. Takiego chleba, jaki jej wychodził to ja nigdy nie jadłam. Słonecznik, siemię lniane.. To na prawdę było to, co lubiłam najbardziej. Już od rana w domu unosił się zapach pieczonego chleba. Do dnia dzisiejszego za tym tęsknię. Pewnie kiedyś sama wezmę przepis i spróbuję coś porobić, ale czy wyjdzie mi tak samo, jak mojej mamie? Szczerze w to wątpię, może po wielu próbach w końcu się uda. Będę próbować do tego czasu, aż będę zadowolona.

Leave a Reply

Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Bardzo nietypowe potrawy
      Wiele jest potraw, które przez składniki użyte do ich sporządzenia lub wygląd lub też zapach, pomimo swoich wielkich walorów smakowych, nie wzbudzają w pierwszej kolejności zachwytu, a raczej obrzydzenie. Wielu …
    • Desery w różnych miejscach
      Desery w niekiedy dość mocno skomplikowanych miejscach, są najbardziej wymyślne, na tyle na ile jest to tylko dla nas możliwe. Można znaleźć przykładowo będące przystosowane do naszych podstawowych zamierzeń, co …
    Strony