postheadericon Polepszacze dla piekarni

Czy piekarnie stosuję polepszacze?. Zastanawialiście się kiedykolwiek, czy chleb, który kupujecie w piekarni na pewno jest taki dobry i pozbawiony polepszaczy? Wydaje mi się, że nie każdy jest tego świadomy. Piekarnia również musi dodawać polepszacze. W końcu bez dodatku tego, chleb na pewno szybciej by się psuł, pleśń również zaatakowała by go wcześniej. Polepszacze dla piekarni znajdują się też w większości bułek. Ja jestem zdania, że jeżeli mam coś zjeść, to niech to będzie przede wszystkim zdrowe i bez konserwantów. Muszę tutaj wrócić pamięcią do czasów, kiedy moja mama zajmowała się pieczeniem świeżego pieczywa. Takiego chleba, jaki jej wychodził to ja nigdy nie jadłam. Słonecznik, siemię lniane.. To na prawdę było to, co lubiłam najbardziej. Już od rana w domu unosił się zapach pieczonego chleba. Do dnia dzisiejszego za tym tęsknię. Pewnie kiedyś sama wezmę przepis i spróbuję coś porobić, ale czy wyjdzie mi tak samo, jak mojej mamie? Szczerze w to wątpię, może po wielu próbach w końcu się uda. Będę próbować do tego czasu, aż będę zadowolona.

Leave a Reply

Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Kuchnia śródziemnomorska – bogactwo zdrowiaKuchnia śródziemnomorska – bogactwo zdrowia
      Pod pojęciem kuchnia śródziemnomorska rozumiemy najczęściej potrawy przyrządzane w państwach, które znajdują się na kontynencie europejskim i wszystkie położone są w basenie Morza Śródziemnego. Klasycznym przykładem kuchni śródziemnomorskiej są Włochy, …
    • Serwisy internetowe o kuchniach świataSerwisy internetowe o kuchniach świata
      Wielu współcześnie żyjących ludzi interesują kuchnie świata. Niektórzy są już bowiem znudzeni swoją kuchnią lokalną i w związku z tym chcą poznać nowe możliwości i nowe smaki. Nie każdy jednak …
    Strony