postheadericon Po najlepsze wino wciąż do Francji

Od setek lat Francja jest stolicą wina. To właśnie tam, we skąpanych w południowym słońcu winnicach, dojrzewają wciąż najlepsze roczniki. Ten piękny kraj, to prawdziwy winny skarbiec, który zdominował światowy rynek w tej dziedzinie. Mimo najnowszych technologii, żaden inne państwo nie produkuje wina tak świetnej jakości. Każdy, kto chce zasmakować tego prawdziwie królewskiego napoju, powinien udać się do źródła, którym jest Francja. Prowadzone tam prawie na każdym kroku winnice, zatrudniają co roku setki pracowników. Od świtu do nocy zbierają oni skąpane w słońcu winogrona, z których robione jest potem światowej sławy wino. Jego najbardziej cenne butelki dojrzewają w chłodzie francuskich piwnic nawet po kilkanaście lat. Mimo licznych prób, żadnemu ze śmiałków nie udało się podrobić smaku, jaki daje nam prawdziwe, francuskie, czerwone wino. Rozlewane do kieliszków na całym świecie, wciąż jest rozkoszą dla podniebienia najznakomitszych gości. Oryginalne, francuskie wino nie jest jednak tanie, jak możemy się zresztą domyśleć. Za jedną, półlitrową butelkę zapłacimy nawet do tysiąca złotych. Decydując się jednak na taki wydatek możemy być pewni, że smak, który zapewnia nam francuskie wino, zaspokoi podniebienia nawet najbardziej wyszukanych osób.

Comments are closed.

Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Jak Polacy jedli kiedyś i dziśJak Polacy jedli kiedyś i dziś
      Trzeba przyznać, że polska kuchnia ma bogate tradycje, nasze babki i prababki były dobrymi kucharkami, posiłki dla całej rodziny były gotowane każdego dnia, nie ważne, czy na produkty było więcej …
    • Kuchnia żydowskaKuchnia żydowska
      Kuchnia żydowska jest znana na całym świecie. Jej cechą charakterystyczną jest koszerność, czyli podział produktów na koszerne – „czyste”, dozwolone do spożycia i trefne – zakazane, np. mięso nie może …
    Strony