postheadericon Placki ziemniaczane i z czym je serwujemy

Placki ziemniaczane są jedną z najczęściej zamawianych potraw, jakie serwują bary oraz restauracje a ich wielka popularność nikogo nie dziwi, ponieważ jest to wyjątkowo smaczna potrawa. Placki ziemniaczane powstają po dokładnym tarkowaniu ziemniaków oraz cebuli, jest to podstawowa baza dla placków z dodatkiem przypraw takich jak sól, pieprz, natka pietruszki czy koperek, wszystko w zależności od chęci kucharza. Placki możemy smażyć grubsze lub cieńsze, zarówno lekko przyrumienione jak i mocno, wszystko zależy od inwencji osoby smażącej. Możemy je serwować ze szczypiorkiem i serem żółtym, lub ze śmietaną i świeżą pietruszką. Często jako dodatek do placków ziemniaczanych możemy dodać pokrojony w kostkę boczek, który dodajemy do ciasta ziemniaczanego jeszcze przed smażeniem. Coraz częściej również serwuje się placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowym oraz warzywami, jako danie typowo obiadowe, które jadamy zarówno w domu jak i w restauracjach. Chociaż placki ziemniaczane wymagają pracy oraz czasu, to jest to danie bardzo proste, idealne dla początkujących kucharzy, ponieważ smakuje każdemu.

Comments are closed.

Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Co jest potrzebne w kuchniCo jest potrzebne w kuchni
      Budując dom mamy zawsze możliwość zbudowania go w taki sposób, aby kuchnia była dużym pokojem połączonym z jadalnią. Jest to bardzo ważne, ponieważ to właśnie w kuchni spędzamy bardzo dużo …
    • Nieco inna propozycja śniadaniaNieco inna propozycja śniadania
      Każdy zapewne zdołał się już przyzwyczaić do tego, że śniadanie podawane jest względem kanapek oraz podstawowych produktów takich jak ser, szynka, czy dżem. Nie raz można jednak zafundować sobie nieco …
    Strony