postheadericon Placki ziemniaczane i z czym je serwujemy

Placki ziemniaczane są jedną z najczęściej zamawianych potraw, jakie serwują bary oraz restauracje a ich wielka popularność nikogo nie dziwi, ponieważ jest to wyjątkowo smaczna potrawa. Placki ziemniaczane powstają po dokładnym tarkowaniu ziemniaków oraz cebuli, jest to podstawowa baza dla placków z dodatkiem przypraw takich jak sól, pieprz, natka pietruszki czy koperek, wszystko w zależności od chęci kucharza. Placki możemy smażyć grubsze lub cieńsze, zarówno lekko przyrumienione jak i mocno, wszystko zależy od inwencji osoby smażącej. Możemy je serwować ze szczypiorkiem i serem żółtym, lub ze śmietaną i świeżą pietruszką. Często jako dodatek do placków ziemniaczanych możemy dodać pokrojony w kostkę boczek, który dodajemy do ciasta ziemniaczanego jeszcze przed smażeniem. Coraz częściej również serwuje się placki ziemniaczane z gulaszem wieprzowym oraz warzywami, jako danie typowo obiadowe, które jadamy zarówno w domu jak i w restauracjach. Chociaż placki ziemniaczane wymagają pracy oraz czasu, to jest to danie bardzo proste, idealne dla początkujących kucharzy, ponieważ smakuje każdemu.

Comments are closed.

Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Oświetlenie zewnętrzne ledOświetlenie zewnętrzne led
      Ogród z oświetleniem. Coraz rzadziej spotyka się zupełnie ciemne ogrody, na które pada jedynie światło ulicznej latarni. Polacy chętnie bowiem inwestują w różnego rodzaju oświetlenie zewnętrzne led. To nie tylko …
    • Kuchnia włoskaKuchnia włoska
      Każda osoba, jaka zna się na kuchni włoskiej, dodatkowo ma także pełne pojęcie o tym, co należy do niej dodawać, aby jeszcze bardziej zyskiwała ona na wartości. Jak dla nas …
    Strony