postheadericon Placki, placuszki dla wszystkich

Placki i placuszki są potrawą bardzo lubianą przez większość ludzi. Placki mogą być na słodko, słono, pikantne. Może to być danie obiadowe lub na przykład podwieczorek lub kolacja. Słodkie śniadanie to placki z owocami, na gorąco, może być podawane z jogurtem albo lub też z czekoladą. Takie śniadanie jest bardzo smaczne poza tym szybkie. Racuchy drożdżowe są kolejną odsłoną plackową. Racuchy mogą być puste tylko posypywane cukrem pudrem lub tez na przykład z jabłkami. Wyrośnięte ciasto drożdżowe smażymy na rozgrzanym oleju, trzeba pamiętać, aby zrobić większe odstępy między plackami, ponieważ one jeszcze rosną na patelni. Racuchy dla innych pampuchy są równie dobre na co dzień jak i na święta. Placki ziemniaczane z farszem mięsnym nazywamy plackiem po zbójnicku. Takie placki można podawać z gęstą kwaśną śmietaną. Placek po zbójnicku można dostać we wszystkich prawie karczmach. Nie zapominając o zwykłych plackach ziemniaczanych, które są jadane w wielu domach, a są na prawdę bardzo dobre.

Comments are closed.

Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Kuchnia greckaKuchnia grecka
      Grecja to kraj, który słynie z bardzo dobrej kuchni opartej o najlepsze śródziemnomorskie tradycje. Dlatego też, będąc na helleńskiej ziemi, z całą pewnością warto spróbować specjałów opartych o oliwę z …
    • Polepszacze dla piekarniPolepszacze dla piekarni
      Czy piekarnie stosuję polepszacze?. Zastanawialiście się kiedykolwiek, czy chleb, który kupujecie w piekarni na pewno jest taki dobry i pozbawiony polepszaczy? Wydaje mi się, że nie każdy jest tego świadomy. …
    Strony