postheadericon Placki, placuszki dla wszystkich

Placki i placuszki są potrawą bardzo lubianą przez większość ludzi. Placki mogą być na słodko, słono, pikantne. Może to być danie obiadowe lub na przykład podwieczorek lub kolacja. Słodkie śniadanie to placki z owocami, na gorąco, może być podawane z jogurtem albo lub też z czekoladą. Takie śniadanie jest bardzo smaczne poza tym szybkie. Racuchy drożdżowe są kolejną odsłoną plackową. Racuchy mogą być puste tylko posypywane cukrem pudrem lub tez na przykład z jabłkami. Wyrośnięte ciasto drożdżowe smażymy na rozgrzanym oleju, trzeba pamiętać, aby zrobić większe odstępy między plackami, ponieważ one jeszcze rosną na patelni. Racuchy dla innych pampuchy są równie dobre na co dzień jak i na święta. Placki ziemniaczane z farszem mięsnym nazywamy plackiem po zbójnicku. Takie placki można podawać z gęstą kwaśną śmietaną. Placek po zbójnicku można dostać we wszystkich prawie karczmach. Nie zapominając o zwykłych plackach ziemniaczanych, które są jadane w wielu domach, a są na prawdę bardzo dobre.

Comments are closed.

Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Jak zachować się ze smakiem przy stole obcokrajowców?Jak zachować się ze smakiem przy stole obcokrajowców?
      Jedzenie jest naturalną potrzebą każdego człowieka- jemy codziennie, bo bez jedzenie nie moglibyśmy żyć. W związku z tym jesteśmy niejako „zmuszeni” do tego, by nabrać ogłady i kultury, związanej ze …
    • Owoce leśne, bogactwo smaków i witaminOwoce leśne, bogactwo smaków i witamin
      Kto z nas nie lubi spacerować po lesie w poszukiwaniu smacznych owoców? Gdy nadchodzi sezon na jagody – borówka czernica, jeżyny, leśne maliny, brusznice, poziomki, możemy każdą wolną chwilę poświęcić …
    Strony