postheadericon Mięsa na obiad

Odnośnie tego, czy obiad okaże się smaczny wiele zależy. Czasami trzeba nieco bardziej przyłożyć się do przygotowania takiej potrawy. Bardzo ważna okazuje się początkowa faza przygotowania, czyli marynata. Bardzo często od tego czy mięso jest nieco dłużej w przyprawach zależy niezwykle wiele. Aromat, smak to wszystko zależne jest od długości przyprawiania. Przykładowo taka karkówkę, jeśli chcemy przyrządzić na grillu dobrze jest dzień wcześniej ją przyprawić i pozostawić w takiej marynacie, aby mięso było odpowiednio nasączone. Wykorzystując do grillowania piwo, którym będzie można oblewać karkówkę nada się jej doskonałego aromatu i miękkości. Mięsa na obiad to nie tylko karkówka. Także wykorzystać można golonkę, schab, szynkę, albo też kurczaka. Takie pałki, filet z piersi kurczaka czy może polędwiczkę wieprzową można przyrządzić na wiele ciekawych sposobów. Jak widać w kuchni mięsa nie zawsze stanowią monotonne potrawy, które cyklicznie są wykorzystywane. Można podejść do kwestii gotowania nieco inaczej, czerpiąc z tego inspirację.

Comments are closed.

Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Kuchnia żydowskaKuchnia żydowska
      Kuchnia żydowska jest znana na całym świecie. Jej cechą charakterystyczną jest koszerność, czyli podział produktów na koszerne – „czyste”, dozwolone do spożycia i trefne – zakazane, np. mięso nie może …
    • Kruszarka do loduKruszarka do lodu
      Jak zostać barmanem we własnym domu?. Barmanem w domowych warunkach może zostać praktycznie każdy. Wystarczy jedynie zapał, chęć do nauki i odpowiednie wyposażenie. Samodzielnie przygotowane, smacznych i wymyślne drinki to …
    Strony