postheadericon Ekstrakt z aceroli

Nowa broń przeciw grypie. Chłód i wilgoć za oknem sprzyjają rozprzestrzenianiu się wirusów i bakterii. Dodatkowo w okresie zimy i wczesną wiosną, pozbawieni jesteśmy sezonowych warzyw i owoców, brakuje słońca. Osłabione organizmy w tym okresie, z łatwością zapadają na różne infekcje.Wiadomo, że naturalną odporność organizmu wspomaga witamina C, można przyjmować ją naturalnie z owoców i warzyw, jednak nie zawsze to wystarcza. Na rynku dostępne są różnorodne suplementy diety zawierające witaminę C. Ostatnio dostępny jest wyjątkowy produkt, jakim jest ekstrakt z aceroli. Acerola, zwana też wiśnią z Barbadosu to egzotyczny owoc o rekordowej zawartości witaminy C. W 100 gramach owoców może znajdować się nawet 4,5 grama kwasu askorbinowego. Zwarta w ekstrakcie witamina C, jest naturalna, nie syntetyczna, jak w większości suplementów, a więc lepiej przyswajalna.Decydując się na suplementację witaminą C, powinniśmy mieć na uwadze by nie przedawkować. Nadmiar witaminy C, obciąża układ pokarmowy, należy więc stosować dawki, zgodnie z zaleceniami producenta.

Leave a Reply

Najnowsze komentarze
    Ostatnio dodane
    • Kuchnia śródziemnomorska – bogactwo zdrowiaKuchnia śródziemnomorska – bogactwo zdrowia
      Pod pojęciem kuchnia śródziemnomorska rozumiemy najczęściej potrawy przyrządzane w państwach, które znajdują się na kontynencie europejskim i wszystkie położone są w basenie Morza Śródziemnego. Klasycznym przykładem kuchni śródziemnomorskiej są Włochy, …
    • Kiedy gotować jakie potrawyKiedy gotować jakie potrawy
      Gotowanie ma sprawiać przyjemność. Jak wiadomo jedzenie jest również bardzo dużą przyjemnością, oczywiście jedynie pod warunkiem, że jest dobre i odbywa się to w dobrej i przede wszystkim, bardzo miłej …
    Strony